autoverzekeringberekenen.net

Aanvullende autoverzekering

Het is ook mogelijk om naast uw reguliere verzekering ook een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Een aanvullende autoverzekering is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Ook deze autoverzekering is makkelijk te berekenen. U mag zelf bepalen waarvoor u zich extra wilt verzekeren. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld:

Klik hier voor een gratis vergelijking

Ongevallen inzittendenverzekering

Mocht u onverhoopt betrokken raken bij een aanrijding, dan bestaat de kans dat u of uw medepassagier(s) gewond raken. Als hierbij invaliditeit optreedt of als er iemand aan de gevolgen van zijn of haar verwondingen overlijdt, dan wordt er door de ongevallen inzittendenverzekering schade uitgekeerd. Het is hierbij irrelevant wie er schuldig is aan het ongeluk.

Schadeverzekering voor inzittenden

Met een schadeverzekering voor inzittenden wordt de in werkelijkheid geleden schade hoe dan ook uitgekeerd, ongeacht het feit of er sprake is van invaliditeit of sterfte. Maar, deze schade wordt toch gewoon vergoed door de WA-verzekering? Dat klopt, maar wanneer er niemand als schuldige wordt aangewezen, dan wordt de schade NIET vergoed door de WA-verzekering. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het ongeluk veroorzaakt is door slechte weersomstandigheden (zoals slecht zicht bij mist of hevige regenval). In een dergelijk geval kan een schadeverzekering voor inzittenden uitkomst bieden.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering vergoed de kosten die u kwijt bent aan eventuele hulp bij juridische conflicten die betrekking hebben op uw autoverzekering. Er zijn twee vormen van rechtsbijstandverzekering. De eerste is verhaalsrechtsbijstand. Hiermee heeft u recht op bijstand bij het verhalen van de schade op de tegenpartij. De tweede vorm is verkeersrechtsbijstand. Bij deze dekking wordt de juridische hulp bij geschillen die verband houden met het bezit van uw auto, vergoed. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een onenigheid met een autodealer of garage.

Pechhulp

Kiest u voor een aanvullende verzekering Pechhulp, dan wordt uw auto binnen Nederland gratis en ter plekke gerepareerd, als u met pech langs de weg komt te staan. Mocht het zo zijn dat uw auto niet direct te repareren is, dan wordt uw auto kosteloos vervoerd naar de dichtstbijzijnde garage of naar uw eigen dealer. Dit is te vergelijken met een ANWB-lidmaatschap.

Bonus Opbouw Beschermer voor no-claim korting

Met een Bonus Opbouw Beschermer (de naam kan per verzekeringsmaatschappij variƫren) mag u per verzekeringsjaar een keer schade claimen, zonder dat dit ten koste gaat van uw no-claim korting. Niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden deze aanvullende autoverzekering aan. U kunt uw autoverzekering berekenen om te zien of een dergelijke aanvullende autoverzekering voordelig voor u is.

Direct hulp?

Direct hulp nodig? Wij bellen u binnen 24 uur terug op het door u gewenste tijdstip.

Bel me terug