autoverzekeringberekenen.net

Tweede auto verzekeren

U heeft uw auto verzekerd, maar hoe zit het nu met een tweede auto verzekeren? Schadevrije jaren (no-claimkorting) worden per auto opgebouwd. Het is dus niet zo dat wanneer u bijvoorbeeld uw oude auto verkoopt en een nieuwe aanschaft, uw schadevrije jaren van de eerste auto automatisch meeverhuizen naar uw tweede auto. Vele verzekeraars hebben voor tweede auto’s speciale regelingen ontwikkeld. Koopt u een nieuwe auto, dan begint u dus meestal met 0 schadevrije jaren. Schaft u naast uw eerste auto nog een tweede auto aan, dan kunt u in veel gevallen wel profiteren van de “Tweedegezinsautoregeling.” Hierbij wordt een korting gegeven voor uw tweede auto. Bij sommige verzekeraars komt u hiervoor alleen in aanmerking als beide auto’s bij hen verzekerd zijn.

Klik hier voor een gratis vergelijking

Tweede auto onafhankelijk afsluiten

Het is bij sommige verzekeringsmaatschappijen ook mogelijk om de tweede autoverzekering onafhankelijk af te sluiten van uw andere autoverzekering. In dit geval is het niet van belang bij welke verzekeringsmaatschappij uw eerste auto is verzekerd. Ook hier is het weer raadzaam om eerst uw autoverzekering te berekenen.

Voorwaarden meeverzekeren tweede auto

Het kan ook zo zijn dat uw verzekeraar alleen uw tweede auto wil meeverzekeren als u het afgelopen jaar geen schade heeft geclaimd. Daarbij wordt vaak geëist dat de bestuurders van één of beide auto’s ouder zijn dan 24 jaar. Veel verzekeraars stellen ook een grens aan de waarde van de tweede auto. Deze mag vaak niet meer waard zijn van een van te voren vastgesteld bedrag. Vraag bij uw verzekeringsmaatschappij na of deze regelingen ook op u van toepassing zijn.

Houdt u er rekening mee dat u bij het aanvragen van een tweede autoverzekering moet aangeven dat het om een tweede auto gaat.

Schadevrij rijden in leaseauto

Heeft u schadevrij gereden in een leaseauto, dan kunt u uw (ex)werkgever vragen om een leaseverklaring. Bij sommige verzekeraars is het namelijk mogelijk om de met de leaseauto opgebouwde schadevrije jaren mee te nemen in het totaal aantal schadevrije jaren. Dit is echter alleen mogelijk als u niet met anderen mensen in de leaseauto heeft gereden. Daarbij worden leaseverklaringen ook niet door alle verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd.

Direct hulp?

Direct hulp nodig? Wij bellen u binnen 24 uur terug op het door u gewenste tijdstip.

Bel me terug